skip to Main Content

Tarte Tatin

De verse appels zijn perfect voor de Franse favoriet Tarte Tatin. Het verhaal gaat dat de gezusters Tatin in Frankrijk, hun verbrandde appeltaart probeerden te redden door de verbrande bodem er af te halen en een nieuwe stuk deeg over de gekarameliseerde appels te leggen. Waarheid of niet, het is een van de lekkerste (en makkelijkste) appeltaartjes!

Ingrediënten 

5 appels (elstar of jonagold)

100 g suiker

100g boter

voor bladerdeeg:

150 g bloem

75 g boter

1 eetlepel suiker

half glas water

Bereiding

Maak het deeg. Voeg alle ingrediënten samen en kneed er een bal van. Laat 20 minuten rusten en rol dan uit tot een lap.

Schil en snijd de appel in partjes. Smelt de suiker in een steelpan en voeg de boter toe als de suiker begint te karameliseren. Leg de appelpartjes in het boter/suiker mengsel. haal de steelpan van het vuur en leg de lap deeg over de pan. In een voorverwarmde oven van 225 graden laat u de tarte in 25 minuten garen. Draai de pan in één keer om. Serveer de taart met een lepeltje creme fraiche of vanille ijs.

Back To Top