skip to Main Content
Recept: Frittata Met Groene Asperges

Recept: Frittata met groene asperges

Dinsdag 9 april zijn wij op bezoek geweest bij aspergeteler Martens Asperges. Op deze dag hebben wij een rondleiding gehad over de velden en de aspergewinkel van Martens bekeken. Na deze dag zitten wij boordevol (menu)inspiratie en weten wij alles over dit ‘witte goud’. En deze kennis delen wij graag met u! Zo horen witte asperges lichtglanzend te zijn en is de groente verkrijgbaar van begin februari tot eind juni. Naast witte asperges zijn er ook, de niet zo bekende, groene asperges van eigen bodem verkrijgbaar. Inspiratie nodig wat u allemaal met asperges kunt doen? Wacht dacht u van het volgende recept: Frittata met groene asperges.

Ingrediënten:

  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 1 rode ui
  • 75 gr geitenkaas
  • 100 gr groene asperge (tips)
  • 5 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

Snipper de rode ui en fruit het aan in de pan met wat olie of boter. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze even mee. En dan ook de asperge tips. Klop de eieren los met wat melk, peper en zout en giet dit over de groenten. Kruimel de geitenkaas er overheen.

Zet de pan als hij vuurvast is ca. 15 minuten in de oven op 200 graden. Zo niet, dan doe je een deksel op de pan en laat je de frittata rustig stollen. Snijd hem daarna in stukken. De frittata is ook prima koud te serveren.

Geniet van het voorjaar met dit smakelijk recept!

Back To Top