skip to Main Content

Pizza met bloemkool bodem

Bent u opzoek naar een gezond alternatief voor de saaie pizza bodems vol met gluten en dik deeg? Een pizza perfect voor de zomer waar men licht en luchtig eet? Hoe maakt u deze pizza met groente in de hoofdrol? Hint: met bloemkool!

Pizza bodem ingrediënten

1 bloemkool

100g gemalen amandelen

2 eieren

Oregano

Topping van de pizza

Tomatenpuree

Knoflookteentje

Rode ui

Aubergine

Basilicum

Mozzarella

Parmezaan

Chilli vlokken

Begin

Blend de bloemkool in een keukenmachine tot een rijst-achtige textuur ontstaat. Zet deze bloemkool vijf minuten in de magnetron tot het zacht is geworden, en knijp het vocht eruit met een theedoek. Voeg de amandelen, oregano, eieren, en zout en peper toe en mix tot een deeg. Leg dit deeg als een pizzabodem op bakpapier en bak het 15-18 minuten tot het een goudbruin laagje heeft.

Wat doe je erop?

Meer groenten natuurlijk! Wij vinden de combinatie van gegrilde aubergine met tomatenpasta en basilicum erg lekker! Maar kijk wat u het lekkerst vindt!

En nu?

Laat de bodem na het bakken even afkoelen, beleg met tomaten en andere groenten en mozzarella, en bak in ongeveer 10 minuten af. Heerlijk smullen van deze vegetarische, glutenvrije-pizza! Laat u ons de resultaten zien?

Back To Top