skip to Main Content

Bijzonder voor december: Ramenas en Helianthi

WEEK 48: ACTUEEL

  • Het import seizoen is in volle gang: komkommer, paprika, courgette, aubergine etc. etc. komen nu van Spaanse bodem
  • Volop aanvoer van mooie volgroeide kolen, knollen bieten etc.
  • Zacht fruit: Aardbeien en rode bessen komen nog uit Holland, het overige zachte fruit is inmiddels import geworden.

Rammenas

Deze knol heeft veel weg van radijs en kan ook zo gebruikt worden. De scherpste smaak is direct onder de schil te vinden. Als deze dus dik geschild wordt verdwijnt een groot deel van de pittige smaak. Meestal wordt rammenas rauw gebruikt, een mooie toepassing is bijvoorbeeld in fijne reepjes gebruiken in een wok gerecht. Dit zorgt voor een frisse oppepper in uw gerecht. Indien u werkt met een weeksoep dan is het zeker de moeite waard u eens te verdiepen in recepten voor rammenassoep. Een mooie, winterse soep die uw gasten zeker zal verrassen.

Rammenas                                   artikelnummer 65

Helianthi

Deze knol heeft wat weg van topinamboer maar heeft ook heel belangrijke verschillen. Deze knapperige knolletjes hebben een mooie gladde schil waardoor het makkelijk is deze van de schil te ontdoen. Dit product kan zowel rauw als verwarmd gebruikt worden. De knol is van binnen wit en heeft een mooie, nootachtige smaak. Rauw schaven door een winterse salade of uitstekend geschikt om een creme of puree van te maken.

Helianthi (per kilo)          artikelnummer 17927

Back To Top